„Photo Marathon este ocazia perfectă de a cunoaște alți fotografi, de a schimba idei, de a învăța ceva nou” spune Alexis Baboo într-un interviu pentru Photo Marathon

Maratonul foto are loc pe 13 mai și cuprinde două competiții care se vor desfășura în paralel: una pentru amatori, iar alta pentru profesioniști. Cei implicați în concurs au la dispoziție 8 ore pentru a realiza fotografii pentru fiecare dintre cele 4 teme trase la sorți de către juriu în ziua evenimentului. Pentru a intra în competiție, participanții trebuie să completeze formularul de înscriere disponibil pe www.photomarathon.ro până pe 12 mai și să citească cu atenție condițiile de participare.

Alexis Baboo  evaluează o fotografie în funcție de compoziție și culori. Dacă este frumos procesată și culorile scot în evidență ideea din spatele fotografiei, acesta este un mare plus. Care este motivația lui Alexis, care este stilul definitoriu și ce recomandă participanților la maratonul foto, poți să afli mai jos într-un scurt interviu:

 

Care este motivația din spatele pasiunii tale pentru fotografie?

Pur și simplu îmi place să creez amintiri pentru mine si pentru cei din jur, ca după mult timp să ne aducem aminte cu drag de momentele imortalizate.

 

Cum ți-ai descrie stilul?

Aș putea spune ca este un stil experimental, nu pot să zic că am un stil anume. Încerc din fiecare câte puțin deoarece sunt curios de rezultatul final, din care mereu ai ceva nou de descoperit.

 

_BAB1872.jpg

 

Cât la sută e spontaneitate și cât strategie atunci când fotografiezi?

Aș putea spune că 50%-50%, se întâmplă deseori să se întâmple ceva spontan în jurul meu, iar ca să realizez fotografia așa cum îmi doresc trebuie să îmi fac și o strategie pentru asta .

 

Care sunt criteriile cele mai importante pe baza cărora evaluezi o fotografie?

Ele ar fi compoziția și culorile. Mă încântă să văd o fotografie care mă face să fiu captivat de subiect, iar dacă este și frumos procesată și culorile scot în evidență ideea din spatele fotografiei, asta este un mare plus.

 

BAB_7183.jpg

 

Cât de motivat poate fi un fotograf de ideea unui concurs foto?

Asta depinde de fiecare participant în parte, de cât de mult își dorește să concureze și de ce nu, să și câștige.

 

Cum crezi că pot contribui evenimentele de tipul Photo Marahon la dezvoltarea comunității fotografilor din Timișoara?

E oportunitatea perfectă de a cunoaște alți fotografi, de a schimba idei, de a învăța câte ceva nou.

 

Care consideri că sunt abilitățille pe care fotografii le pot dezvolta în cadrul maratonului foto?

Consider că toate abilitățile le poți dezvolta în cadrul maratonului deoarece fiecare are viziunea lui și mereu poți „fura meseria" de la altul.

 

Ce sfat ai pentru concurenţii acestei ediţii?

Să lase acasă orice fel de frică și nesiguranță, să vină cu voie buna și cu cheful de a învăța ceva nou și nu în ultimul rând, să își încarce baterile la aparat și să nu își uite cardurile de memorie.

Maratonul foto are loc pe 13 mai și cuprinde două competiții care se vor desfășura în paralel: una pentru amatori, iar alta pentru profesioniști. Cei implicați în concurs au la dispoziție 8 ore pentru a realiza fotografii pentru fiecare dintre cele 4 teme trase la sorți de către juriu în ziua evenimentului.


Pentru a intra în competiție, participanții trebuie să completeze formularul de înscriere disponibil pe www.photomarathon.ro până pe 12 mai și să citească cu atenție condițiile de participare.